Lees hier de laatste informatie over de situatie in België / overstromingen in Wallonië.

0172-476834

image image
boek nu v
Reis omschrijving Reis details Activiteiten Video Kaart Boeken

ItaliŽ special huttentocht 18-28 jaar
Dolomieten Torbole

Dolomiti di Brenta is een beroemd en zeer bekend wandelgebied. De Dolomieten zijn een bergketen in Italië, die deel uitmaakt van de Zuidelijke Kalkalpen. Typisch voor de Dolomieten zijn de gletsjers, de steile rotswanden en pieken, ontstaan door erosie en verwering. De Dolomieten zijn betoverend mooi. Ze lijken op natuurlijke beeldhouwwerken. De typerende en zeer markante bergformaties van de Dolomieten zijn zo indrukwekkend dat je ze niet snel zult vergeten. De grijze steile kalkrotsen van de bergen in de Brenta Dolomieten verkleuren tijdens het opkomen en ondergaan van de zon in een oogverblindende warme gloed. 's Morgens vroeg als de eerste zonnestralen de nevel verdrijven lijkt het alsof de lucht in de rotsen of het water worden weerspiegeld. En 's avonds lichten de grijze bergen rozerood op in de avondzon. Kortom, het is de hele dag door een prachtig en natuurlijk schouwspel.

Tijdens deze tocht kom je alleen op plekken waar je op eigen kracht kunt komen. Je hebt voor deze tocht een bepaalde uitrusting nodig om veilig door de route te kunnen gaan. Buiten bergschoenen met een goed profiel bestaat je basisuitrusting uit een klim- of integraalgordel, een klettersteigset en een helm. Deze hebben wij voor jou beschikbaar. Wij lopen vaak tot ongeveer 15.00 uur om daarna in de berghutten uit te kunnen rusten en de belevenissen van de dag door te kunnen nemen bij een lekker koud drankje binnen aan de bar of buiten nagenietend in het zonnetje.

We lopen deze week zelfs over 2 gletsjers en gaan gezekerd over klettersteig en Via Ferrata routes. Iedere dag lopen we over zeer gevariëerde paden en elke keer weer andere routes. Immense rotswanden, hoog oprijzende bergtoppen die zich door enkele laaghangende wolken duwen, lichtstralen die over de bergkammen schijnen en een spel met de schaduwen beginnen. Veel van die bergtoppen zijn vanuit de hutten te bereiken langs een netwerk van wandelpaden. Hoogtepunten tijdens deze tocht zijn zonder twijfel de Crosson di Brentei, een hoog uitstekende steenmuur en de Campanile Basso, de meest bekende hoge uitstekende bergtop van de Dolomieten, een bergtop in de vorm van een natuurlijke toren/piek van 400 meter hoog. De Cima Tosa met zijn 3173 m is de hoogste bergtop in dit gebied. Verder is dit gebied rijk aan gletsjers, bergmeertjes en beekjes.
Verblijf

Tijdens de tocht overnacht je in refugio’s die uitgerust zijn met bedden en dekens. Hier heb je dus alleen een lakenzak nodig. In de refugio’s verblijf je op basis van volpension, dus voor ontbijt, lunchpakket en avondeten wordt gezorgd. Onderweg is er voldoende gelegenheid om in een berghut iets te eten of drinken. Tijdens het wandelen draag je je eigen bagage. Een stevige, goedzittende rugzak is dus belangrijk. Ook dien je 2 liter water per dag mee te nemen!

Route: Hooggebergte (1400-2600 m) met flinke stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt ± 4 tot 7 uur gelopen (excl. pauzes), waarbij een berggids continu aanwezig is.

Berghutten: Afwisselend comfortabele en eenvoudige 2/3/4- en meer-persoonskamers met bedden en dekens (zelf lakenzak of lichte slaapzak meenemen). Onze hutten hebben gastvrije eigenaars. Ontbijt, lunchpakket en diner zijn inbegrepen (van diner dag 2 t/m lunch dag 9).

Zelf meenemen: Rugzak van minimaal 40 liter, lichte slaapzak, goed ingelopen wandelschoenen, warme (fleece)trui, veldfles of bidon.

Het weer: Grillig weertype, het is overdag meestal warm en zonnig, maar het weer kan soms plotseling omslaan. Aan het einde van de middag koelt het sterk af.

Groep: Minimaal 6 personen in de leeftijd tussen 18 en 38 jaar.Van dag tot dag:

Dag 1: Vertrek vanuit Nederland.

Dag 2: Aankomst in de ochtend in Torbole. Tijd om de omgeving te verkennen of een duik te nemen in het meer. Je kunt, als je wilt, een tas met kleren voor de terugweg achterlaten bij de reisleiding op de camping. In de middag wandelen we 2 uur rustig naar de eerste refugio, Montanara (1515 m), met een schitterend uitzicht op de Campanille Basso, Crosson en Cima Tosa. Er bestaat de mogelijkheid om een langere route te nemen. Deze langere route is ongeveer 4 uur lang waarbij je een prachtig uitzicht hebt over het dal van Molveno. De overnachting vindt plaats in Refugio Montanara met uitzicht over pieken van de bergen die we de komende week gaan bewandelen.

Dag 3: Je staat vroeg in de ochtend op omdat de temperatuur dan het meest aangenaam is voor de beklimming. In de middag kan het wat warmer worden, breng dus ook luchtige kleding mee. Vandaag staat een wandeling van ongeveer 6 uur naar refugio Pedrotti (2491 m) met opnieuw prachtig uitzicht over de Campanille Basso en de Crosson op het programma. Recht door het centrum van de Dolomiti di Brenta. Deze route wordt vaak als de zwaarste ervaren omdat hier de meeste hoogtemeters gemaakt worden. Onderweg zie je overblijfselen van de eerste wereldoorlog. Bijvoorbeeld de "Via Bochette Alte", een sluiproute van de Italianen waarbij ze bijna ongezien de duitsers konden ontwijken en de bergen konden doorkruisen. Het is een route met vele ladders, staalkabels en ijzerren pennen in de muur. Je trekt dieper de Dolomieten in naar Pedrotti. Deze hut ligt vlak bij de plek waar de volgende dag aan de Via Ferrata begonnen gaat worden.

Dag 4: De volgende ochtend wordt de tocht naar refugio Brentei (2182m) gemaakt, een wandeling van ongeveer 7 uur. Er zijn verschillende mogelijkheden omdat er meerder routes naar de hut gaan. De leukst route is toch langs de via Ferrata genaamd de ‘Bochette Centrale’ (meerprijs €49 euro). Spectaculaire stukken met ladders en een pad met kabels om aan te zekeren. Hopelijk is er weinig bewolking hier bovenin de bergen, dan heb je natuurlijk het mooiste uitzicht. Je loopt op mooie, smalle paden van soms amper 30 cm breed terwijl je met een klettersteigset gezekerd aan een stalen kabel zit. Aan het einde van de route kan je eventueel lekkere pannenkoeken bestellen bij Refugio Alimonta. De overnachting is in Refugio Brentei.

Dag 5: Vandaag heb je weer een geweldige wandeling voor de boeg. Ongeveer 3 uur duurt het om bij refugio Casinei (1950m) te komen. Hier kan je alle bagage achterlaten. Dan ga je een tocht langs de watervallen van Vallesinella maken. Brede watervallen langs hoge rotsige bergwanden. De Vallesinella wordt doorsneden door een tak van de rivier Sarca en is bedekt met bossen zilversparren en beuken tot een hoogte van 2000m om dan over te gaan op een klassiek berglandschap. De drie watervallen, genaamd bovenste, middelste en onderste vallen naar beneden in de vallei. Hierdoor is dit een betoverend omgeving met natuurlijke bruggen en waterbronnen. Als je nog genoeg energie over hebt is het zeker de moeite waard om het dorpje Madonna te bezoeken, reken wel op een wandeling van 1,5 uur heen en 1,5 uur terug. Slapen wordt gedaan in.

Dag 6: De tocht naar de top van Spinale is ongeveer 7 uur lang. Bij de Refugio Spinale kan je lekker eten en genieten van de magnifieke vergezichten. De speling van de zon met de wolken die langsdrijven geven hypnotiserende beelden van de bergen hier. Vanaf hier is het duidelijk te zien dat de terugweg langs zeer gevarieerde landschappen zal zijn.

Dag 7: Van Spinale naar refugio Stoppani (2261 m) is ongeveer 6 uur lopen. Je zult via Madonna di Campiglio over prachtige bos- en bergpaden naar de hut trekken. Daar is een berghut en restaurant waar je wordt verwend met heerlijk eten en wat luxere kamers. Grijp hier de mogelijkheid om te badderen en te genieten van de sterrenhemel.

Dag 8: De wandeling van dag 8 zal ongeveer 8 uur duren en leidt door het hooggebergte naar refugio Montanara. Een prachtige route brengt je naar 1e hut. De kans is groot dat je onderweg bergmarmotten tegenkomt en bij mooi weer gaan we op zoek naar het beschermde Alpenplantje "de Edelweiss". Tijdens het laatste stukje van onze tocht kan je uitkijken over het dal van Molveno en Lago di Molveno.

Dag 9: De laatste dag rest er nog een ongeveer 2 uur durende wandeling naar Torbole. In de avond vertrekt de touringcar naar Nederland. Je kan er voor kiezen nog een weekje te blijven en aan te sluiten bij de andere gasten. De schitterende omgeving die je gezien hebt de afgelopen dagen leent zich uitstekend voor activiteiten als: klimmen, abseilen, canyoningen, kajakken, windsurfen en nog veel meer! Ben je al actief genoeg geweest dan kan je ook lekker relaxen of op de culturele tour gaan en Venetië of Verona bezoeken. Informeer bij de reisleiding ter plaatsen over de mogelijkheden.

Dag 10: Aankomst in Nederland.

Indien je in Torbole gaat meedoen met de activiteiten dan dien je in het bezit te zijn van een reisverzekering die bijzonderde en avontuurlijke vakanties verzekerd met een ruime dekking. Informeer bij jouw reisverzekering of dit gedekt is. Het is ook mogelijk om een reisverzekering met deze dekking (bij ons comfortdekking genaamd) via ons af te sluiten voor € 2,- p.p.p.d. en éénmalig € 5,95 poliskosten. Tevens raden we je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Boeken

G = Gegarandeerd vertrek

Klik op de knop met prijs om verder met de boeking te gaan.

Aantal Accommodatie 15-07 22-07 29-07 05-08 12-08
10 dagen 1-9 pers Verblijf in berghutten € 699 € 699 € 699 € 699 € 699
Inclusief:

Excursies Hike, Klimmen abseilen , zeekajakken
Welkomstmeeting
Reisinformatie
Reisbegeleiding
Bovengenoemde prijzen zijn per persoon
Exclusief:

Verzekeringen
Maaltijden en dranken
Optionele activiteiten en excursies
Reserveringskosten Ä 31,50
Toeslagen/bij te boeken opties:

Verlenging 7 nachten extra op camping - € 100


Ter plaatse:

Borg per acco - € 50
Extra informatie:

Busopstap A'dam-Utrecht-Eindhoven-Maastricht
boek nu v