0172-476834

image image
boek nu v
Reis omschrijving Reis details Locatie Activiteiten Boeken

Frankrijk eenoudervakantie campingplek
Pouilly sur Saone Bourgogne

Op 50 m van de Saone ligt deze typisch Franse minicamping “Les Sables”. Jullie vakantieweek staat bol van de watersport activiteiten. Gedurende de zomer zijn er voornamelijk 1-oudergezinnen op deze camping. Veel animatie is inclusief zoals kampvuur maken, spelmiddagen, dartwedstrijd, tafeltennis- en jeux de boules toernooi, knopen leren maken, wandeling door de omgeving. Het is fijn om 's avonds bij elkaar te zitten en na te kletsen met een lekker drankje rondom het kampvuur. De kinderen doen nog wat campingspelletjes met de begeleiders of maken samen een wandeling in het donker met zaklampen (lichtjestocht).

Op locatie kun je bij aankomst activiteiten bijboeken. 
Geef je op en we leren je boogschieten, blaaspijp-, katapult-, gaspistool- en buksschieten, suppen, vlottenbouwen- en varen, steppen op Freek de footbike en we maken fijne wandelingen door de omgeving. 's Avonds kun je meedoen met de BBQ-, pizza- of hamburgeravond. 

Ga er op uit en ontdek de uitgestrekte wijngaarden op de heuvelruggen rondom Beaune met daartussen de landelijke dorpjes met vriendelijke mensen. Bourgondiërs weten veel over de kunst van het tafelen en de streekproducten zijn verrukkelijk. Denk aan de kaas, de wijn, de ongelofelijk lekkere paté en de tedere ham. Neem een bezoekje aan het centrum van het stadje Beaune of Dijon. Beide steden hebben gezellige winkeltjes, restaurantjes, terrasjes en mooie oude gebouwen. Als vanouds is de markt de plaats voor handel maar ook is het de plaats om elkaar te ontmoeten en een praatje te maken. In het zomerseizoen zijn er vele weekmarkten zoals in Verdun sur le Doubs en maar er zijn ook brocantes waar je leuke oude spulletjes voor een klein prijsje kunt kopen.

Onze reisleiding organiseert vele leuke activiteiten. Zo kun je hier naar hartelust kanovaren op de Saône (er zijn diverse trajecten) of gooi je hengeltje uit om een heerlijke avondmaaltijd te vangen. Er zijn mooi aangelegde fiets- en wandelroutes langs de uitgestrekte wijnvelden rond Beaune, rij door Verdun-sur-le-Doubs en geniet van de prachtige oude gebouwen. 


Op de camping is een broodjesservice en in de houtgestookte oven kunnen we jouw zelf belegde pizza afbakken. Onze safaritent heeft een bar met lounge waar je op een relaxstoel of ligbed kunt genieten van jouw welverdiende koude drankje.

 

Land: Frankrijk
Streek: Bourgogne
Plaats: Pouilly sur Saône
Vanaf Utrecht: 741 km
Valuta: Euro
Camping les Sables, Pouilly sur Saone

 

Omgeving: Ten zuidoosten van Beaune in de prachtige streek de Bourgogne. In de toeristische plaats Pouilly-sur-Saone op 50 m van de rivier de Saone. Op 2,5 km afstand van het grotere plaatsje Seurre.

Ligging: Bij de rivier de Saône op een rustige, schaduwrijke camping. In Seurre vind je gezellige restaurantjes en terrasjes. Ook zijn hier nog een aantal ouderwetse boulangerien / bakkerswinkels. De grotere supermarkten vind je aan de rand van het dorp (Ald, B1en Intermarché).

Faciliteiten: Receptie in de grote safaritent, basic maar nette sanitaire voorzieningen met gratis warme douches, broodjes- en pizzaservice, bar, volleybalveld, fijne begroeiing, zon- en schaduwplaatsen, kampvuur faciliteit, loungestoelen.

Campingplek: Je krijgt een plek van ongeveer 90 m2 waar je je eigen tent/caravan of vouwwagen kunt zetten. Je kunt stroom vooraf bijboeken.

Verzorging: Het verblijf is op basis van logies. Bij de reisleiding kun je broodjes bestellen zodat je de volgende ochtend lekker vers brood bij het ontbijt hebt. Ook kun je in het hier terecht voor bijvoorbeeld een pizza-, hamburger- of BBQ-avond en er worden leuke avonden georganiseerd bijvoorbeeld karaoke of bingoavond.

Het geheim van onze eenoudervakanties: We organiseren al jaren actieve reizen, maar intussen kunnen we concluderen dat de eenoudervakanties toch wel de gezelligste zijn. Kinderen maken van nature makkelijk contact met elkaar, maar de ouders sluiten al bijna even snel vriendschap. Ter plaatse er samen op uit en 's avonds na kletsen rond het kampvuur. Een eenoudervakantie is wel zo gezellig!

Aankomst- en vertrek dag: zaterdag-zaterdag
De reis is op basis van eigen vervoer. Kom je met eigen auto dan kun je de auto parkeren op een aangewezen plaats op de camping. 
 Je kunt ter plaatse bij onze reisleiding bij aankomst o.a. de volgende activiteiten boeken:

Adventure tocht met de JOEP explorer boot.(onder voorbehoud voldoende deelname) 
Geniet overdag met maximaal 14 personen van een prachtige boottocht over de Saône waarbij je onderweg van een BBQ-hapje en een drankje geniet en er de mogelijkheid is om een verfrissende duik te nemen. (Duur ± 4 uur) (vanaf 4 jaar € 39,- p.p.)
Ga mee op sunset cruise waarbij we in de avonduren op het water gezellig samen genieten van de ondergaande zon. Inclusief twee drankjes. (Duur ± 2 uur) (vanaf 15 jaar € 25,-)


SUP

Peddel al staand over de Saône. Bewaar je evenwicht als je op deze sup staat en beweeg je voort met een lange peddel over het water. Gezellige groepsactiviteit.(Duur ± 2 uur) (vanaf 10 jaar, € 12,- p.p.)

Outdoor steppen op "Freek Footbike"

Op steps met grote wielen, brede banden (meer grip en betere ligging) en de beste schijfremmen gaan we na instructie in gezelschap van een gezellige groep mensen en o.l.v. een instructeur een leuke relaxte rit door de omgeving steppen. (Duur ± 2,5 uur € 15,- p.p.) (vanaf 10 jaar)

Vlottenbouwen en -varen

Instructie met o.a. knopen leren. Teams maken en met tonnen, touwen en palen een vlot gaan bouwen. Vervolgens op het vlot een stuk op de rivier varen. (Zwemvest aan, peddel in de hand) (Duur ± 2 uur € 10,- p.p.) (vanaf ± 6 jaar en zwemdiploma vereist)

Shooting (boogschieten, luchtbuks, gaspistool, katapult, blaaspijp)

Haal de scherpschutter in jezelf naar voren en schiet op het target. Verschillende doelen en afstanden in onze shooting range. Probeer de hiervoor genoemde wapens maar allemaal uit! (Duur ± 2 uur) (vanaf 15 jaar, € 14,50 p.p.)

Kanovaren/kajakken

Peddel mee over de rivier de Saône. Na instructie ga je met kano, peddel en zwemvest te water. Onderweg de mogelijkheid om bij een grasveldje wat te drinken en in het water te plonsen. Voor jong en oud een bijzondere belevenis.(Duur ± 2 uur € 19,- p.p.)

City trip Beaune of Dijon: Onze instructeurs nemen je mee naar het oude centrum van een van deze mooie steden waar oude klinkerstraatjes je leiden langs oude statische gebouwen en waar gezellige terrasjes je uitnodigen voor een lekker drankje of hapje na een middagje shoppen of cultuursnuiven.

Wijnproeverij: Natuurlijk mag een wijnproeverij avond niet ontbreken in deze wijnstreek. Gezellige avond waarbij wij je onder het genot van een hapje een aantal Bourgondische wijnen proeven. (€ 15,- p.p.)

Wandelen: we lopen een route met prachtige vergezichten. (ter plaatse wordt de prijs bekend gemaakt)

Hamburgerparty: Alles ligt klaar en jij mag je broodje hamburger verder zelf beleggen (incl. 1 drankje) € 10,- p.p.

BBQ-avond: samen barbecueën om kennis te maken met ons en je medevakantiegangers. (incl. 1 drankje) € 15,- p.p.

Pizza-avond:
terwijl onze houtgestookte oven warm wordt beleg jij vast jouw pizza met ingredienten als tomaat, paprika, kaas, salami etc. Wij bakken hem voor je af. Incl. 1 drankje. (€ 10,- p.p.)


Indien je in Pouilly sur Saone mee gaat doen met de activiteiten dan dien je in het bezit te zijn van een reisverzekering die bijzonderder en avontuurlijke vakanties verzekerd met een bergsportdekking. Informeer bij jouw reisverzekering of dit gedekt is. Het is ook mogelijk om een reisverzekering met deze dekking (bij ons comfortdekking genaamd) via ons af te sluiten voor € 2,- p.p.p.d. en éénmalig € 5,95 poliskosten. Tevens raden we je aan een annuleringsverzekering af te sluiten.Boeken

G = Gegarandeerd vertrek

Klik op de knop met prijs om verder met de boeking te gaan.

Aantal Accommodatie 10-07 17-07 24-07 31-07 07-08 14-08
8 dagen 2 pers Campingplek voor eigen tent/caravan € 118 € 138 € 158 € 158 € 138 € 118
3 pers Campingplek voor eigen tent/caravan € 177 € 207 € 237 € 237 € 207 € 177
4 pers Campingplek voor eigen tent/caravan € 236 € 276 € 316 € 316 € 276 € 236
5 pers Campingplek voor eigen tent/caravan € 295 € 345 € 395 € 395 € 345 € 295
6 pers Campingplek voor eigen tent/caravan € 354 € 414 € 474 € 474 € 414 € 354
15 dagen 2 pers Campingplek voor eigen tent/caravan € 256 € 296 € 316 € 296 € 256 nvt
3 pers Campingplek voor eigen tent/caravan € 384 € 444 € 474 € 444 € 384 nvt
4 pers Campingplek voor eigen tent/caravan € 512 € 592 € 632 € 592 € 512 nvt
5 pers Campingplek voor eigen tent/caravan € 640 € 740 € 790 € 740 € 640 nvt
6 pers Campingplek voor eigen tent/caravan € 768 € 888 € 948 € 888 € 768 nvt
Inclusief:

Nederlands sprekend activiteitenteam
Reisbegeleiding
Reisinformatie
Campingplek
Exclusief:

Optionele activiteiten en excursies
Verzekeringen
Maaltijden en dranken
Stroomgebruik 5,- p.a.p.n.
Lokale heffingen 2,39 p.p.p.n.
Voor overige kosten: zie ter plaatse
Vervoer naar bestemming v.v.
Reserveringskosten 31,50
Toeslagen/bij te boeken opties:

Stroom verblijf 1 week - € 35
Stroom verblijf 2 weken - € 70
Eigen bijzettentje plaatsen voor 1 week - € 35
Eigen bijzettentje plaatsen voor 2 weken - € 70
Een huisdier bij 1 wk verblijf - € 35
Een huisdier bij 2 wk verblijf - € 70
Twee huisdieren bij 1 wk verblijf - € 70
Twee huisdieren bij 2 wk verblijf - € 140


Ter plaatse:

Optionele activiteiten en excursies - € 0
Extra informatie:

Deze boeking valt niet onder STO Garant
Maximaal 1 volwassene/ouder per boeking
Deze reis wordt uitgevoerd i.s.m. Friends2Camp.nl
boek nu v