0172-476834

image image
boek nu v
Reis omschrijving Reis details Locatie Activiteiten Boeken

Frankrijk eenoudervakantie campingplek
Pouilly sur Saone Bourgogne

Op deze rustige en typisch Franse minicamping “Les Sables” staat een fantastich Nederlandstalig team voor jullie klaar die de hele week met de eenoudergroep op pad gaat. Veel watersportactiviteiten! Ook veel leuke animatie inclusief zoals kampvuur maken, diverse spelmiddagen, wandelen, knopen leren maken, wandeling door de omgeving. De eenoudertenten en -campingplekken staan in een speciaal gereserveerd laantje gezellig bij elkaar. Leuk om 's avonds bij elkaar te zitten en na te kletsen met een lekker drankje. De kinderen doen nog wat campingspelletjes met de begeleiders of maken samen een kampvuur.

Op locatie kun je bij aankomst activiteiten bijboeken. Deze ga je samen met de andere eenouders doen.
Geef je op en we leren je boogschieten, suppen, vlottenbouwen- en varen, steppen op Freek de footbike, we maken prachtige wandelingen door de omgeving. 's Avonds kun je meedoen met de BBQ- of hamburgeravond. 
Een 2- of 4-persoonstent met heerlijke bedden met lattenbodems en dikke matrassen, standenstoelen, een houten binnenvloer en een keuken die van alle benodigde keukengerei is voorzien zoals pannen/bestek/serviesgoed. Je hoeft alleen je koffer maar in te pakken en naar ons toe te komen!

Ga er op uit en ontdek de uitgestrekte wijngaarden op de heuvelruggen met daartussen de landelijke dorpjes met vriendelijke mensen. Bourgondiërs weten veel over de kunst van het tafelen en de streekproducten zijn verrukkelijk. Denk aan de kaas, de wijn en de ongelofelijk lekkere paté en de tedere ham. Neem een bezoekje aan het centrum van het stadje Beaune of Autun. Beide steden hebben gezellige winkeltjes, restaurantjes, terrasjes en mooie oude gebouwen. Als vanouds is de markt de plaats voor handel maar ook is het de plaats om elkaar te ontmoeten en een praatje te maken. In het zomerseizoen zijn er vele weekmarkten zoals in Verdun sur le Doubs, maar er zijn ook brocantes.

Onze reisleiding organiseert vele leuke activiteiten. Zo kun je hier naar hartelust kanovaren op de Saône (er zijn diverse trajecten) of gooi je hengeltje uit om een heerlijke avondmaaltijd te vangen. Er zijn mooi aangelegde fiets- en wandelroutes langs de uitgestrekte wijnvelden rond Beaune, rij door Verdun-sur-le-Doubs en geniet van de prachtige oude gebouwen. Er zijn klimrotsen in Remigny en Cormot waar onze instructeurs je de klimtechniek bijbrengen. Voor degenen die al ervaring hebben kunnen de moeilijkere routes nemen. Er zijn diverse gradaties.
Op de camping is een broodjes- en pizzaservice. Op het terrasje kunt u genieten van een lekker drankje.

Land: Frankrijk
Streek: Bourgogne
Plaats: Pouilly sur Saône
Vanaf Utrecht: 741 km
Valuta: Euro
Camping les Sables, Pouilly sur Saone

Omgeving: Ten zuid-oosten van Beaune in de prachtige streek de Bourgogne. In de toeristische plaats Pouilly sur Saone op 50 m van de rivier de Saone. Op 2,5 km afstand van het grotere plaatsje Seurre.

Ligging: Bij de rivier de Saone op een rustige, schaduwrijke camping. In Seurre vind je gezellige restaurantjes en terrasjes. Ook is hier nog een ouderwetse bakkerswinkel. De grotere supermarkten vind je aan de rand van het dorp (Aldi en Intermarché).

Faciliteiten: Receptie, zwembad, basic maar nette sanitaire voorzieningen met gratis warme douches, broodjes- en pizzaservice, bar, volleybalveld, fijne begroeiing, zon- en schaduwplaatsen, kampvuur faciliteit.
 

Campingplek: Je krijgt een plek in het eenouderlaantje toegewezen van ongeveer 90 m2 waar je je eigen tent/caravan of vouwwagen kunt zetten. Je kunt stroom vooraf bijboeken.

Verzorging: Het verblijf is op basis van logies. In het restaurant kun je broodjes bestellen zodat je de volgende ochtend lekker vers brood bij het ontbijt hebt. Ook kun je in het restaurant terecht voor bijvoorbeeld een tosti als lunch en ook 's avonds kun je er een hapje eten.

Het geheim van onze eenoudervakanties: We organiseren al jaren actieve reizen, maar intussen kunnen we concluderen dat de eenoudervakanties toch wel de gezelligste zijn. Kinderen maken van nature makkelijk contact met elkaar, maar de ouders sluiten al bijna even snel vriendschap. Ter plaatse er samen op uit en 's avonds nakletsen rond het kampvuur. Een eenoudervakantie is wel zo gezellig!
 

Aankomst- en vertrekdag: zaterdag-zaterdag
De reis is op basis van eigen vervoer. Kom je met eigen auto dan kun je de auto parkeren op een aangewezen plaats op de camping. 
 

Belangrijk om te weten: Deze reis wordt georganiseerd door Friends2Camp.nl in samenwerking met Labyrinth.Vooraf kun je een actiefpakket bijboeken voor € 34,- p.p.

Actiefpakket Les Sables bevat de volgende activiteiten: Suppen, Vlottenbouwen en - varen en een gezellige hamburgerparty

Je kunt ter plaatse bij onze reisleiding bij aankomst o.a. de volgende activiteiten boeken:

Adventure tocht met de JOEP explorer boot.(ondervoorbehoud voldoende deelname) 
Geniet overdag met maximaal 14 personen van een prachtige boottocht over de Saône waarbij je onderweg van een BBQ-hapje en een drankje geniet en er de mogelijkheid is om een verfrissende duik te nemen. (Duur ± 4 uur) (vanaf 4 jaar)
Ga mee op sunset cruise waarbij we in de avonduren op het water gezellig samen genieten van de ondergaande zon. Inclusief twee drankjes. (Duur ± 2 uur) (vanaf 15 jaar)

SUP
Peddel al staand over de Saône. Bewaar je evenwicht als je op deze sup staat en beweeg je voort met een lange peddel over het water. Gezellige groepsactiviteit.(Duur ± 2 uur) (vanaf 10 jaar, € 15,- p.p.)

Outdoorsteppen op "Freek Footbike"
Op steps met grote wielen, brede banden (meer grip en betere ligging) en de beste schijfremmen gaan we na instructie in gezelschap van een gezellige groep mensen en o.l.v. een instructeur een leuke relaxte rit door de omgeving steppen. (Duur ± 2,5 uur € 15,- p.p.) (vanaf 10 jaar)

Vlottenbouwen en -varen
Instructie met o.a. knopen leren. Teams maken en met tonnen, touwen en palen een vlot gaan bouwen. Vervolgens op het vlot een stuk op de rivier varen. (Zwemvest aan, peddel in de hand) (Duur ± 2 uur € 12,- p.p.) (vanaf ± 6 jaar en zwemdiploma vereist)

Shooting (boogschieten, luchtbuks, gaspistool, katapult, blaaspijp, kruisboog)
Haal de scherpschutter in jezelf naar voren en schiet op het target. Verschillende doelen en afstanden in onze shooting range. Probeer de hierovoor genoemde wapens maar allemaal uit! (Duur ± 2 uur) (vanaf 15 jaar, € 14,50 p.p.)

Kanovaren/kajakken
Peddel mee over de rivier de Saône. Na instructie ga je met kano, peddel en zwemvest te water. Onderweg de mogelijkheid om bij een grasveldje wat te drinken en in het water te plonsen. Voor jong en oud een bijzondere belevenis.(Duur ± 2 uur € 19,- p.p.)

Ter plaatse te boeken:
City trip Beaune, Dyon of Chalon sur Saône: Onze instructeurs nemen je mee naar het oude centrum van een van deze mooie steden waar oude klinkerstraatjes je leiden langs oude statische gebouwen en waar gezellige terrasjes je uitnodigen voor een lekker drankje of hapje na een middagje shoppen of cultuursnuiven.

Wijnproeverij: Natuurlijk mag een wijnproeverij avond niet ontbreken in deze wijnstreek. Gezellige avond waarbij wij je onder het genot van een hapje een aantal Bourgondische wijnen proeven.

Wandelen: we lopen een route mete prachtige vergezichten. (ter plaatse wordt de prijs bekend gemaakt)
Welkomst BBQ: samen barbecueën om kennis te maken met ons en je medevakantiegangers. € 15,- p.p.

Indien je in Pouilly sur Saone mee gaat doen met de activiteiten dan dien je in het bezit te zijn van een reisverzekering die bijzonderde en avontuurlijke vakanties verzekerd met een bergsportdekking. Informeer bij jouw reisverzekering of dit gedekt is. Het is ook mogelijk om een reisverzekering met deze dekking (bij ons comfortdekking genaamd) via ons af te sluiten voor € 2,- p.p.p.d. en éénmalig € 5,95 poliskosten. Tevens raden we je aan een annuleringsverzekering af te sluiten.Boeken

G = Gegarandeerd vertrek

Klik op de knop met prijs om verder met de boeking te gaan.

Aantal Accommodatie 13-07 20-07 27-07 03-08 10-08 17-08
8 dagen 2 pers Campingplek voor eigen tent/caravan € 98 € 118 € 118 € 118 € 118 € 98
3 pers Campingplek voor eigen tent/caravan € 147 € 177 € 177 € 177 € 177 € 147
4 pers Campingplek voor eigen tent/caravan € 196 € 236 € 236 € 236 € 236 € 196
5 pers Campingplek voor eigen tent/caravan € 245 € 295 € 295 € 295 € 295 € 245
6 pers Campingplek voor eigen tent/caravan € 294 € 354 € 354 € 354 € 354 € 294
15 dagen 2 pers Campingplek voor eigen tent/caravan € 216 € 236 € 236 € 236 € 216 nvt
3 pers Campingplek voor eigen tent/caravan € 324 € 354 € 354 € 354 € 324 nvt
4 pers Campingplek voor eigen tent/caravan € 392 € 472 € 472 € 472 € 432 nvt
5 pers Campingplek voor eigen tent/caravan € 540 € 590 € 590 € 590 € 540 nvt
6 pers Campingplek voor eigen tent/caravan € 648 € 708 € 708 € 708 € 648 nvt
Inclusief:

Nederlands sprekend activiteitenteam
Reisbegeleiding
Reisinformatie
Campingplek
Exclusief:

Optionele activiteiten en excursies
Verzekeringen
Maaltijden en dranken
Stroomgebruik 4,50 p.a.p.n.
Lokale heffingen 2,39 p.p.p.n.
Voor overige kosten: zie ter plaatse
Vervoer naar bestemming v.v.
Reserveringskosten 31,50
Toeslagen/bij te boeken opties:

Stroom verblijf 2 weken - € 63
Actiefpakket Les Sables - € 30
Twee huisdieren bij 2 wk verblijf - € 140
Een huisdier bij 2 wk verblijf - € 70
Twee huisdieren bij 1 wk verblijf - € 70
Een huisdier bij 1 wk verblijf - € 35
Eigen bijzettentje plaatsen voor 2 weken - € 70
Eigen bijzettentje plaatsen voor 1 week - € 35
Stroom verblijf 1 week - € 31.5


Ter plaatse:

Optionele activiteiten en excursies - € 0
Extra informatie:

Deze reis wordt uitgevoerd i.s.m. Friends2Camp.nl
Maximaal 1 volwassene/ouder per boeking
boek nu v