0172-476834

image image
boek nu v
Reis omschrijving Reis details Locatie Activiteiten Kaart Boeken

BelgiŽ eenoudervakantie Freecamp huurtent Confluent
Comblain-au-Pont Ardennen

Camping le Confluent ligt op een unieke locatie in de Belgische Ardennen aan de oevers van twee rivieren. De 1-ouders staan hier in een laantje gezellig bij elkaar. De rivieren de Ambleve en de Ourthe vloeien in elkaar over op het uiterste puntje van de camping. Le Confluent vertaald in het Nederlands naar 'de samenvloeiing'.  Een Nederlands team beheert de camping en er komen voornamelijk Nederlandse campinggasten. De camping ligt in het oude mijnwerkersdorpje Comblain-au-Pont met haar gezellige terrasjes, restaurantjes en rotsen die overal bovenuit torenen. De camping heeft mooie begroeiing en alles ligt hier lekker dicht bij elkaar.
 

De Belgische Ardennen zijn een perfect toevluchtsoord voor actieve kampeerders. In de rijk beboste bergen liggen mooie wandel- en fietspaden en is er onder andere de mogelijkheid om te klimmen, mountainbiken en te kanovaren.. Ga mee op avontuur op de mountainbike, peddel een relaxte kanotocht mee of klim en klauter een dag mee in de omgebouwde steengroeve 'Carriënta' met onder andere Via-Ferrata routes en een helicopterentry en abseil.
 

 Camping le Confluent: met 100 ruime plaatsen ligt de camping op het punt waar de Amblève en de Ourthe samenstromen. Een Nederlands team  beheert de camping en er komen voornamelijk Nederlandse campinggasten. Een camping in het oude mijnwerkersdorpje Comblain-au-Pont met gezellige terrasjes en waar rotsen overal bovenuit torenen. De camping heeft mooie begroeiing en alles ligt hier lekker dicht bij elkaar; een speeltuintje; een 18-holes midgetgolfbaan en een zwembad met ligbedden. De 1-ouders staan hier in een laantje gezellig bij elkaar.
 

Omgeving:  Comblain-au-Pont ligt op ongeveer een half uur rijden van Luik en ook in de plaatsen Spa en Aywaille kun je terecht voor een dagje uit.

Ligging:  Op een half uurtje van Luik, in de Belgische Ardennen. Tussen twee rivieren geklemd, op loopafstand van het bakkerswinkeltje en een barretje. Het dichtstbijzijnde treinstation in Rivage ligt op ongeveer 10 minuten loopafstand. Omringd door beboste heuvels.

Faciliteiten: Receptie, zwembad met ligbedden, speeltuin, sanitair gebouw met gratis douches, afwasplaats, wasmachine en droger (tegen betaling), restaurant/bar met terras en gratis WIFI, snackcorner, 18-holes midgetgolfbaan, tafeltennis, verhuur vuurkorf en verkoop hout.


Freecamp Huurtent Duo (2 personen): Je overnacht in een compleet uitgeruste huurtent die geschikt is voor 2 personen. Er is 1 slaapcabine met 2 eenspersoonsbedden. De bedden hebben lattenbodems en luxe matrassen, er staan standenstoelen en de binnentent heeft een houten vlonder waarop het keukentje staat. 
Freecamp Huurtent Family (3-4 personen): Je overnacht in een compleet uitgeruste huurtent die geschikt is voor maximaal 4 personen. Er zijn 2 slaapcabines, een cabine met 2 1-persoonsbedden en 1 cabine met een 2-persoonsbed. De bedden hebben lattenbodems en luxe matrassen, er staan standenstoelen en de binnentent heeft een houten vlonder waarop het keukentje staat.
Op deze camping staan de compleet ingerichte tenten voor 1-ouders gezellig bij elkaar. Per boeking kun je maximaal 1 volwassene boeken.

Stroom en koelkast zijn niet in de basisprijs inbegrepen.

Lakenpakket: Voor € 9,50 per persoon huur je een lakenpakket via ons. Dit is verplicht. Er liggen bij aankomst per persoon een hoeslaken, een kussensloop, kussen, dekbed en dekbedhoes voor je klaar. 

Handdoekenpakket.: Voor € 8,- p.p. zorgen wij dat er een handdoekenpakket is voor jou, bestaande uit één grote en een normale handdoek.

Schoonmaak: De optionele schoonmaakkosten zijn € 29,50.

Verzorging: Je verblijft op basis van logies. 

Het geheim van onze eenoudervakanties: We organiseren al jaren actieve reizen, maar intussen kunnen we concluderen dat de eenoudervakanties toch wel de gezelligste zijn. Kinderen maken van nature makkelijk contact met elkaar, maar de ouders sluiten al bijna even snel vriendschap. Dat komt vooral door de ontspannen 'niets-moet-en-alles-mag-sfeer'. Alles is voor handen in Comblain Au Pont, van een spannend outdoor avontuur in onze steengroeve Carriënta tot een rustig dagje op de camping. Ouders en kinderen hebben een fantastische, spannende, gezellige en onvergetelijke vakantie. Iets voor jou en je gezin?

Aankomst- en vertrekdag: Zaterdag. De reis is op basis van eigen vervoer. Kom je met eigen auto dan kun je de auto parkeren op de parkeerplaats van de camping. Met de trein kun je komen tot station Rivage en van hieruit loop je nog ongeveer 2 km naar camping le Confluent.

 Activiteiten voor kinderen en jongeren inclusief
Tijdens jullie vakantie organiseert ons animatie team verschillende activiteiten voor de kinderen. Denk hierbij aan een gezellig welkomstwoordje waarbij je gelijk andere kinderen kunt ontmoeten.  We organiseren een welkomstmeeting met gratis drankje, fakkeltocht voor de kinderen, kampvuur leren maken, wandeling door de omgeving naar het blauwe meer, gratis midgetgolftournooi (kinderen tot en met17 jaar gratis, ouders voor € 2,50), kampvuur met worstjes. Verder organiseren we een bingo-avond (€ 1,- per kaartje). 

 

 

Voor de ouders
Voor de ouders is er volop te doen op camping le Confluent. Je kunt bijvoorbeeld optioneel meedoen aan de spannende Outdoor dag in steengroeve Carriënta of wandelingen maken door de mooie heuvels van de Ardennen en indien de kinderen te klein zijn om mee te gaan of hebben ze er geen zin in dan doen ze gezellig met ons team en de andere kinderen mee met het animatie programma. Dan kunt u de andere ouders goed leren kennen!. Voor de ouders word er een gratis welkomstmeeting en een leuke bingo georganiseerd op ons terras.(€ 1,- per kaartje)Reisleiding
Onze reisleiding organiseert vele gave activiteiten en neemt jullie en jullie kinderen mee om op een sportieve manier de omgeving te ontdekken. Samen een stevige wandeling maken door de pittoreske omgeving , klimmen en abseilen / klettersteig in onze eigen steengroeve Carriënta  behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast kun je kano varen, atb fietsen en een excursie maken naar Luik.’ s Avonds gaan we gezellig bij elkaar zitten en napraten over de leuke activiteiten van de dag. Wij maken een dag- en soms een avondprogramma waarbij er de gelegenheid is om even zonder kinderen en/of de andere ouders op pad te gaan. 

Activiteiten en excursies
Naast alle leuke activiteiten die onze reisleiding organiseren, kun je op de camping ook verschillende excursies boeken bij onze reisleider. Een greep uit het aanbod vind je hieronder. Prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud. Eenmaal op de camping aangekomen, ontvang je van de reisleiding de exacte informatie over het actuele aanbod, de prijzen en mogelijkheden.

Er worden volop activiteiten georganiseerd op en rondom de camping. Wil jij voordelig vooraf al wat vast zetten wat je tijdens je vakantie wil gaan doen boek van vooraf het outdoor pakket voor € 75,- p.p. vanaf 10 jaar en lengte min. 1,35 m. Je gaat dan gedurende je vakantie; Outdoor dag steen groeve Carrienta, Steptocht (na instructie samen op pad op onze FREEK-steps voor een mooie tocht door de omgeving), Pizza-avond (versier je eigen pizzabodem, wij bakken hem voor je af), Shooting (Boogschieten/Buksschieten/ Kruisboogschieten/Blaaspijpschieten).

Je kunt ook het kidspakket voor € 25,-  bijboeken.  Deze activiteiten zijn speciaal geselecteerd voor de leeftijd 5 t/m 8 jaar. De kids dan gedurende je vakantie de volgende activiteiten doen. Pizza-avond (versier je eigen pizzabodem, wij bakken hem voor je af), Monkey climbing: Op een speciaal parcours kunnen de kids klimmen en klauteren onder begeleiding, Bushcraft, samen een shelter maken, water zuiveren en bruggen bouwen en een Speurtocht. 

Ter plaatse kun je onder andere de activiteiten boeken
:
Om alvast een indruk te krijgen welke activiteiten wij aanbieden hebben we onderstaand een overzichtje gemaakt. De onderstaande activiteiten kun je bij aankomst op de camping boeken. Bij de receptie ligt een formulier met de activiteiten waarvoor je je kunt inschrijven. Je kunt dit formulier op de aankomstdag afgeven bij de betreffende medewerker. De instructeurs komen bij je langs om de betaling in ontvangst te nemen en met je de starttijd en plaats van vertrek door te nemen. Onze outdoor instructeurs nemen jullie mee met de activiteiten en zullen deze ook in alle zorgvuldigheid verzorgen.

Ter plaatse kun je onder andere de activiteiten boeken:

Carriënta Outdoordôme € 42,00 p.p.: in onze groeve gaan we een aanéénschakeling doen van activiteiten. Obstakels moeten overwonnen worden. Denk aan het oversteken van een  touwbrug, klim langs de bergwand omhoog met de klettersteig, loop/klauter door het bos met onze bushwalk en ga netklimmen.

Bivak € 12,50 p.p.: Je eigen hut bouwen om de nacht door te komen? Leer de fijne kneepjes om je eigen maaltijd te bereiden en hoe je het warm kan hebben in de koude nachten.

Mountainbiken € 22,00 p.p.: op een stoere fiets de berg op en dan downhill naar beneden, dit alles onder begeleiding van een instructeur.

FREEK Outdoor steppen € 19,00 p.p.: (vanaf 10 jaar), een fijne activiteit welke inspannend en gezellig is.

Kanovaren € 22,00 p.p.: in een kano stuur je met een peddel en leert een aantal slagen en steunen om scherpe bochten te maken en jezelf overeind te houden. (afhankelijk van de waterstand).


Vlotvaren € 10,00 p.p. en € 7,50 p.p. tot 12 jaar: met grote tonnen en met touwen maken we een vlot en proberen met de groep deze drijvend op de rivier te krijgen.


Shooting € 12,00 p.p.: Bestaande uit vier onderdelen; Handboogschieten, blaaspijpschieten, Kruisboogschieten en Luchtbuksschieten. 


Shoot Out € 15,00 p.p.: In een uitgezet veld ga je in teams aan de slag. Je kunt het vergelijken met paintball of lasertag. Alleen nu is het met pijl en boog. Natuurlijk zitten er op de pijlen zachte kussentjes.


Adventure hike met tablet € 10,00 p.p.: per tablet met max. 6 personen: een mooie route die je loopt aan de hand van een tablet met opdrachten via GPS.


Wie is de Belgische Mol Hike € 5,00 p.p.: Een prachtige route lopen door de mooie natuur van de Belgische Ardennen, terwijl je ondertussen verschillende opdrachten doet om de mol te ontmaskeren. 


Bushcraft € 10,00 p.p.: Bij de bushcraft leer je de vaardigheden die je nodig hebt om in het bos te overleven. Samen met de instructeur maken we het verblijf in het bos zo aangenaam mogelijk. 


Flintstone wagenrace € 10,00 p.p. vanaf 13 jaar / € 7,50 p.p. tot 12 jaar: Maak met anderen jullie eigen flintstone auto. Wanneer je de auto af hebt ga je racen tegen andere teams en kijk je wie de snelste flintstone auto heeft! 
 

Avondactiviteiten
Bingo
 € 2,00 per kaartje: Een spelletje vol ontspanning en gezelligheid, kom ook en maak kans op leuke prijzen! 
BBQ-avond en kampvuur € 15,00 p.p. vanaf 13 jaar en € 10,00 p.p. tot 12 jaar: Geen zin om te koken? Maar wel zin in een heerlijk stuk vlees? Geniet dan van onze BBQ en sluit de avond af met elkaar om het kampvuur heen! 
Pizza avond € 7,50 p.p.: Beleg je eigen pizza! Je krijgt van ons een pizzabodem om deze vervolgens zelf te gaan beleggen met wat jij erop wilt! Dan gaat de pizza even heerlijk de oven in en kun je genieten van je eigen gemaakte pizza! 
Hamburgeravond € 7,50 p.p.: Heerlijk hamburgers eten met een broodje samengesteld hoe jij je broodje hamburger wilt hebben, bij de hamburgers worden ook heerlijke frietjes geserveerd. 

 

Indien je in Comblain-au-Pont gaat meedoen met de activiteiten dan dien je in het bezit te zijn van een reisverzekering die bijzondere en avontuurlijke vakanties verzekerd met een ruime dekking. Informeer bij jouw reisverzekering of dit gedekt is. Het is ook mogelijk om een reisverzekering met deze dekking (bij ons comfortdekking genaamd) via ons af te sluiten voor € 2,25  p.p.p.d. en éénmalig € 5,95 poliskosten.
Boeken

G = Gegarandeerd vertrek

Klik op de knop met prijs om verder met de boeking te gaan.

Aantal Accommodatie 10-07 17-07 24-07 31-07 07-08 14-08
8 dagen 2 pers Freecamp Huurtent Duo € 179 € 198 € 218 € 218 € 198 € 179
3 pers Freecamp Huurtent Family € 267 € 297 € 327 € 327 € 297 € 267
4 pers Freecamp Huurtent Family € 356 € 396 € 436 € 436 € 396 € 356
5 pers Combi: 2p+4p Freecamp tent 5-6p € 445 € 495 € 545 € 545 € 495 € 445
6 pers Combi: 2p+4p Freecamp tent 5-6p € 534 € 594 € 654 € 654 € 594 € 534
15 dagen 2 pers Freecamp Huurtent Duo € 377 € 416 € 436 € 416 € 377 nvt
3 pers Freecamp Huurtent Family € 564 € 624 € 654 € 624 € 564 nvt
4 pers Freecamp Huurtent Family € 752 € 832 € 872 € 832 € 752 nvt
5 pers Combi: 2p+4p Freecamp tent 5-6p € 940 € 1.040 € 1.090 € 1.040 € 940 nvt
6 pers Combi: 2p+4p Freecamp tent 5-6p € 1.128 € 1.248 € 1.308 € 1.248 € 1.128 nvt
Inclusief:

Animatieprogramma inclusief
Welkomstmeeting
Reisinformatie
Nederlands sprekend activiteitenteam
Nederlands sprekende reisleiding
Gebruik huurtent en inventaris
Reisbegeleiding
Exclusief:

Stroomgebruik en evt. koelkast
Toeristenbelasting Ä1,18 p.p.p.n.
Maaltijden en dranken
Vervoer naar bestemming v.v.
Reserveringskosten Ä 31,50
Optionele activiteiten en excursies
Verzekeringen
Milieuheffing Ä 3,65 p.a.p.n.
Lakenpakket Ä 9.50 p.p
Toeslagen/bij te boeken opties:

Kidspakket - € 25
Stroomgebruik + koelkast (een week) - € 59.5
Schoonmaakkosten - € 29.5
Stroomgebruik + koelkast (twee weken) - € 119
Keukenpakket - € 5
Outdoorpakket - € 75
Huur handdoekenpakket - € 8
Stroomgebruik excl. koelkast (een week) - € 31.5
Stroomgebruik excl. koelkast (twee weken) - € 63


Ter plaatse:

Borg per acco - € 100
Optionele activiteiten en excursies - € 0
Extra informatie:

Deze reis wordt uitgevoerd i.s.m. Friends2Camp.nl
Maximaal 1 volwassene/ouder per boeking
Deze boeking valt niet onder STO Garant
boek nu v