Lees hier de laatste informatie over de situatie in België / overstromingen in Wallonië.

0172-476834

image image
boek nu v
Reis omschrijving Reis details Activiteiten Boeken

Belgie meivakantie midweek Eenouderspecial Kampeerplek

In de meivakantie hebben we een avontuurlijk programma samengesteld, alleen voor eenoudergezinnen. Op Camping Au Bord de l'Ourthe hebben we een laantje voor jullie gereserveerd. Lekker een paar dagen actief de natuur in en 's avonds lekker chillen bij de Beachbar terwijl de kinderen nog even een duik in het zwembad nemen. Het kampvuurtje brandt, de muziek klinkt lekker, de zon gaat onder en tot in de late uurtjes geniet jij nog van je dag. Een vakantie met andere eenouders is zoveel gezelliger!

Ontmoet andere eenoudergezinnen en kom een midweek logeren met je eigen tent/vouwwagen of caravan. Camping Au Bord de l’Ourthe is een gezellige, autoluwe, familiecamping met buitenzwembad, airtrampoline, Beachbar met (deels overdekt) terras en kampvuurplaats. De reisleider/ster staat hier 24 uur per dag voor jullie klaar en er worden leuke activiteiten aangeboden.

Prijs Eenouderspecial met je eigen tent op een kampeerplek voor € 59,- per persoon (max. 4 personen)      
De prijs is inclusief: toeristenbelasting, milieuheffing en stroom, gezellige BBQ-avond met alle eenoudergezinnen op woensdagavond, alle avonden kampvuur aan op het terras, campinggeld, gebruik van centraal sanitair met gratis warme douche, parkeerplek indien je met de auto komt, welkomstmeeting met 1 gratis consumptie p.p., happy Hour op donderdagmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur, Adventure Hike met tablet op donderdag (keuze uit 3 afstanden kort/middel/lang), 24-uurs Reisleiding, Steptocht op “Freek” de Outdoorstep op dinsdag, Outdoor-instructeurs bij de Freek steptocht, De benodigde outdoormaterialen, SGR dekking. Wil je nog meer actie? Dan kun je op locatie andere activiteiten bijboeken zoals een klim- en klauterdag in Carriënta waar een heel challengeparcours is opgebouwd, kanovaren, vlottenbouwen en -varen, boogschieten, fakkeltocht, Bingo-avond, mountainbiken en een wandeling langs watervalletjes in het prachtige natuurgebied van Ninglinspo.

Land: België
Streek: Belgische Ardennen
Plaats: Rivage
Vanaf Utrecht: 236 km
Valuta: EuroOmgeving: In het hart van de Belgische Ardennen op een camping aan de rivier de Ourthe waar je op de aankomstdag een welkomstmeeting hebt met gezellig samenzijn en een gratis drankje. Op dinsdagmorgen stappen jullie op "Freek" (onze outdoorstep) en onze instructeur neemt je mee op de step voor een mooie tocht langs de rivier. Op woensdag de keuze of je meedoet aan het challengeparcours in Carriënta (niet inbegrepen) en op donderdag maak je samen een fijne wandeltocht door het prachtige Ourthedal over weidevelden met prachtige vergezichten en door bossen met kans op het spotten van een ree of wild zwijn. Een camping met beachhouse en buiten zwembad waar kinderen al snel vriendjes maken en waar je bij een warm knapperend vuurtje samen geniet van gezellige avonden met zonnige muziek waar zelfs nog op gedanst kan worden. Op een smoker wordt een heerlijke BBQ-maaltijd bereid (inbegrepen)en aan lange tafels op het terras genieten we van de ondergaande zon. Op locatie kun je meer activiteiten bijboeken (zie onder **) 

Ligging:  Op een klein uurtje van Maastricht ligt de camping middenin de Belgische Ardennen met haar bossen, kabbelende riviertjes, gezellige dorpjes. 

Faciliteiten: Beachbar met terras, gratis Wifi en kampvuurplek, Verkoop broodjes, Zwembad met ligbedden, Speeltuintjes, Sanitairgebouw (gratis warme douches), Wasmachine en droger (tegen betaling), Snackcorner, 18-holes midgetgolfbaan op loopafstand, Verhuur vuurkorf en verkoop hout, Supermarkt Spar in Comblain-au-Pont.

Camping Au Bord de l’Ourthe Een Nederlands echtpaar beheert de camping en er zijn voornamelijk Nederlandse campinggasten. We hebben hier een laantje aan de rivier gereserveerd waar alleen 1-ouders bij elkaar staan. Een praatje met een andere campinggast is snel gemaakt en kinderen vermaken zich prima samen in en bij het zwembad. De Beachbar en op het terras staan comfortabele stoelen waar je gezellig bij elkaar kunt zitten. Hier kun je ook terecht voor een hapje en drankje. Er klinkt mooie muziek, er brandt een knapperend vuurtje bij de kampvuurplek en het wordt hier vaak gezellig laat.


Campingplek: Geniet van je eigen tent/caravan of vouwwagen op een mooie campingplek van minimaal 90-100 m2.
Stroom is inbegrepen bij deze Mei-special.

Verzorging: De BBQ-avond op woensdagavond is inbegrepen in de prijs. De maaltijden en consumpties buiten het programma om zijn niet inbegrepen.

Vervoer: Deze meispecial is op basis van eigen vervoer. Op maandag kun je tussen 15.00 en 20.00 uur aankomen. De camping is autoluw en er is een parkeerplaats waar je je auto kunt parkeren. Je kunt eenvoudig per trein naar deze locatie reizen. Stap uit in Rivage, de camping ligt tegenover het stationnetje.Campingplek (max. 6 personen waarvan max. 1 volwassene)
 Er worden volop activiteiten georganiseerd op en rondom de camping. Wil jij voordelig vooraf al wat vast zetten wat je tijdens je vakantie wil gaan doen boek van vooraf het voordeelpakket voor € 32,- p.p. Je gaat dan gedurende je vakantie; vlottenbouwen en -varen, BBQ-avond (bestaande uit 3 soorten vlees, sauzen, salade, stokbrood, kruidenboter en frietjes), Shooting (boogschieten/buksschieten/kruisboogschieten/blaaspijpschieten). 

Animatie is inclusief; welkomstmeeting met gratis drankje, fakkeltocht voor de kinderen, kampvuur leren maken, knopen leren leggen, spelletjesmiddag (neem je favoriete spel mee), kampvuur met marshmellows. 

Ter plaatse kun je onder andere de activiteiten boeken:
Om alvast een indruk te krijgen welke activiteiten wij aanbieden hebben we onderstaand een overzichtje gemaakt. De onderstaande activiteiten kunt u bij aankomst op de camping boeken. Bij de receptie ligt een formulier met de activiteiten waarvoor u zich kunt inschrijven. U kunt dit formulier op de aankomstdag af geven bij de betreffende medewerker. De instructeurs komen bij u langs om de betaling in ontvangst te nemen en met u de starttijd en plaats van vetrek door te nemen.

Onze outdoorinstructeurs nemen jullie mee met de activiteiten en zullen deze ook in alle zorgvuldigheid verzorgen. 

Ter plaatse kun je onder andere de activiteiten boeken:

Carriënta Outdoordôme € 42,00 p.p.: in onze groeve gaan we een aanéénschakeling doen van activiteiten. Obstakels moeten overwonnen worden. Denk aan het oversteken van een  touwbrug, klim langs de bergwand omhoog met de klettersteig, loop/klauter door het bos met onze bushwalk, netklimmen en roetsj naar beneden aan de unieke tokkelbaan: Tokkel Grand Vitesse. (vanaf ongeveer 7 jr, min. 1.40 m en max. 100 kg)
Bivak € 12,50 p.p.: Je eigen hut bouwen om de nacht door te komen? Leer de fijne kneepjes om je eigen maaltijd te bereiden en hoe je het warm kan hebben in de koude nachten.
Mountainbiken € 22,00 p.p.: op een stoere fiets de berg op en dan downhill naar beneden, dit alles onder begeleiding van een instructeur.
FREEK Outdoorsteppen € 19,00 p.p.: (vanaf 10 jaar), een fijne activiteit welke inspannend en gezellig is.
Kanovaren € 22,00 p.p.: in een kano stuur je met een peddel en leert een aantal slagen en steunen om scherpe bochten te maken en jezelf overeind te houden. (afhankelijk van de waterstand).
Vlotvaren € 10,00 p.p. en € 7,50 p.p. tot 12 jaar: met grote tonnen en met touwen maken we een vlot en proberen met de groep deze drijvend op de rivier te krijgen.
Shooting € 12,00 p.p.: Bestaande uit vier onderdelen; Handboogschieten, blaaspijpschieten, katapult schieten en luchtbuksschieten. 
Shoot Out € 15,00 p.p.: In een uitgezet veld ga je in teams aan de slag. Je kan het vergelijken met paintball of lasertag. Alleen nu is het met pijl en boog. Natuurlijk zitten er op de pijlen zachte kussentjes.
Adventure hike met tablet € 10,00 p.p.: per tablet met max. 6 personen: een mooie route die je loopt aan de hand van een tablet met opdrachten via GPS.
Wie is de Belgische Mol Hike € 5,00 p.p.: Een prachtige route lopen door de mooie natuur van de Belgische Ardennen, terwijl je ondertussen verschillende opdrachten doet om de mol te ontmaskeren. 
Bushcraft € 10,00 p.p.: Bij de bushcraft leer je de vaardigeheden die je nodig hebt om in het bos te overleven. Maak het verblijf in het bos zo aangenaam mogelijk. 
Flintstone wagenrace € 10,00 p.p. en € 7,50 p.p. tot 12 jaar: Maak met andere jou eigen flinstone auto. Wanneer je de auto af hebt ga je racen tegen andere teams en kijk je wie de snelste flinstone auto heeft! 
 

Avondactiviteiten: 

Bingo € 2,00 per kaartje: Een spelletje vol ontspanning en gezelligheid, kom ook en maak kans op leuke prijzen! 
Bowlen en pannenkoeken eten € 12,50 p.p.: Een combi avond van eten en sportief bowlen! Eerst lekker met elkaar pannenkoeken eten om vervolgens een uurtje te gaan bowlen! 
Bowlen € 7,50 p.p./ € 32,50 per baan/ 1 uur: Lekker bowlen met en tegen je vrienden! Gooi jij de strike en behaal je de meeste punten?
BBQ-avond en kampvuur € 15,00 p.p. en € 10,00 p.p. tot 12 jaar: Geen zin om te koken? Maar wel zin in een heerlijk stuk vlees? Geniet dan van onze BBQ en sluit de avond af met elkaar om het kampvuur heen! 
Pizza avond € 7,50 p.p.: Beleg je eigen pizza! Je krijgt van ons een pizzabodem om deze vervolgens zelf te gaan beleggen met wat jij erop wilt! Dan gaat de pizza even heerlijk de oven in en kun je genieten van je eigen gemaakte pizza! 
Hamburgeravond € 7,50 p.p.: Heerlijk hamburgers eten met een broodje samengesteld hoe jij je broodje hamburger wilt hebben, bij de hamburgers worden ook heerlijke frietjes geserveerd. Boeken

G = Gegarandeerd vertrek

Klik op de knop met prijs om verder met de boeking te gaan.

Aantal Accommodatie 29-04
5 dagen 2 pers Campingplek eigen tent/caravan eenouders (midweek) € 118
3 pers Campingplek eigen tent/caravan eenouders (midweek) € 177
4 pers Campingplek eigen tent/caravan eenouders (midweek) € 236
Inclusief:

Welkomstmeeting
Reisinformatie
Nederlands sprekend activiteitenteam
Nederlands sprekende reisleiding
Bovengenoemde prijzen zijn per persoon
Toeristenbelasting en milieuheffing
Welkomstdrankje op aankomstdag
Reisbegeleiding
Exclusief:

Optionele activiteiten en excursies
Reserveringskosten 31,50
Overige maaltijden en dranken
Vervoer naar bestemming v.v.
Verzekeringen
Toeslagen/bij te boeken opties:

Huisdier (midweek 5 dagen, max. 2) - € 20


Ter plaatse:

Optionele activiteiten en excursies - € 0
Extra informatie:

Deze reis wordt uitgevoerd i.s.m. Friends2Camp.nl
boek nu v