0172-476834

image
boek nu v
Reis omschrijving Reis details Activiteiten Boeken

Belgie meivakantie midweek Eenouderspecial Kampeerplek

In de meivakantie hebben we een avontuurlijk programma samengesteld, alleen voor eenoudergezinnen. Op Camping Au Bord de l'Ourthe hebben we een laantje voor jullie gereserveerd. Lekker een paar dagen actief de natuur in en 's avonds lekker chillen bij de Beachbar terwijl de kinderen nog even een duik in het zwembad nemen. Het kampvuurtje brandt, de muziek klinkt lekker, de zon gaat onder en tot in de late uurtjes geniet jij nog van je dag. Een vakantie met andere eenouders is zoveel gezelliger!

Ontmoet andere eenoudergezinnen en kom een midweek logeren met je eigen tent/vouwwagen of caravan. Camping Au Bord de l’Ourthe is een gezellige, autoluwe, familiecamping met buitenzwembad, airtrampoline, Beachbar met (deels overdekt) terras en kampvuurplaats. De reisleider/ster staat hier 24 uur per dag voor jullie klaar en er worden leuke activiteiten aangeboden.

Prijs Eenouderspecial met je eigen tent op een kampeerplek voor € 59,- per persoon (max. 4 personen)      
De prijs is inclusief: toeristenbelasting, milieuheffing en stroom, gezellige BBQ-avond met alle eenoudergezinnen op woensdagavond, alle avonden kampvuur aan op het terras, campinggeld, gebruik van centraal sanitair met gratis warme douche, parkeerplek indien je met de auto komt, welkomstmeeting met 1 gratis consumptie p.p., happy Hour op donderdagmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur, Adventure Hike met tablet op donderdag (keuze uit 3 afstanden kort/middel/lang), 24-uurs Reisleiding, Steptocht op “Freek” de Outdoorstep op dinsdag, Outdoor-instructeurs bij de Freek steptocht, De benodigde outdoormaterialen, SGR dekking. Wil je nog meer actie? Dan kun je op locatie andere activiteiten bijboeken zoals een klim- en klauterdag in Carriënta waar een heel challengeparcours is opgebouwd, kanovaren, vlottenbouwen en -varen, boogschieten, fakkeltocht, Bingo-avond, mountainbiken en een wandeling langs watervalletjes in het prachtige natuurgebied van Ninglinspo.

Land: België
Streek: Belgische Ardennen
Plaats: Rivage
Vanaf Utrecht: 236 km
Valuta: EuroOmgeving: In het hart van de Belgische Ardennen op een camping aan de rivier de Ourthe waar je op de aankomstdag een welkomstmeeting hebt met gezellig samenzijn en een gratis drankje. Op dinsdagmorgen stappen jullie op "Freek" (onze outdoorstep) en onze instructeur neemt je mee op de step voor een mooie tocht langs de rivier. Op woensdag de keuze of je meedoet aan het challengeparcours in Carriënta (niet inbegrepen) en op donderdag maak je samen een fijne wandeltocht door het prachtige Ourthedal over weidevelden met prachtige vergezichten en door bossen met kans op het spotten van een ree of wild zwijn. Een camping met beachhouse en buiten zwembad waar kinderen al snel vriendjes maken en waar je bij een warm knapperend vuurtje samen geniet van gezellige avonden met zonnige muziek waar zelfs nog op gedanst kan worden. Op een smoker wordt een heerlijke BBQ-maaltijd bereid (inbegrepen)en aan lange tafels op het terras genieten we van de ondergaande zon. Op locatie kun je meer activiteiten bijboeken (zie onder **) 

Ligging:  Op een klein uurtje van Maastricht ligt de camping middenin de Belgische Ardennen met haar bossen, kabbelende riviertjes, gezellige dorpjes. 

Faciliteiten: Beachbar met terras, gratis Wifi en kampvuurplek, Verkoop broodjes, Zwembad met ligbedden, Speeltuintjes, Sanitairgebouw (gratis warme douches), Wasmachine en droger (tegen betaling), Snackcorner, 18-holes midgetgolfbaan op loopafstand, Verhuur vuurkorf en verkoop hout, Supermarkt Spar in Comblain-au-Pont.

Camping Au Bord de l’Ourthe Een Nederlands echtpaar beheert de camping en er zijn voornamelijk Nederlandse campinggasten. We hebben hier een laantje aan de rivier gereserveerd waar alleen 1-ouders bij elkaar staan. Een praatje met een andere campinggast is snel gemaakt en kinderen vermaken zich prima samen in en bij het zwembad. De Beachbar en op het terras staan comfortabele stoelen waar je gezellig bij elkaar kunt zitten. Hier kun je ook terecht voor een hapje en drankje. Er klinkt mooie muziek, er brandt een knapperend vuurtje bij de kampvuurplek en het wordt hier vaak gezellig laat.


Campingplek:
Geniet van je eigen tent/caravan of vouwwagen op een mooie campingplek van minimaal 90-100 m2.
Stroom is inbegrepen bij deze Mei-special.

Verzorging: De BBQ-avond op woensdagavond is inbegrepen in de prijs. De maaltijden en consumpties buiten het programma om zijn niet inbegrepen.

Vervoer: Deze meispecial is op basis van eigen vervoer. Op maandag kun je tussen 15.00 en 20.00 uur aankomen. De camping is autoluw en er is een parkeerplaats waar je je auto kunt parkeren. Je kunt eenvoudig per trein naar deze locatie reizen. Stap uit in Rivage, de camping ligt tegenover het stationnetje.Campingplek (max. 6 personen waarvan max. 1 volwassene)ACTIVITEITEN 
Animatie inclusief: 
- Nederlandstalige animatieteam biedt tijdens jullie verblijf gratis activiteiten aan:
- een welkomstmeeting op de avond van aankomst met gratis drankje
- poolparty op woensdagavond met gezellige dansmuziek bij de Beachbar
- een gezellig kampvuur op het terras waar de kinderen marsmellows roosteren
- adventure hike met tablet, een heerlijk inspannende wandeltocht door de prachtige omgeving met instructies en opdrachten via een tablet (6 personen per tablet, 3 afstanden mogelijk)
- spelletjes avonden (neem jullie favoriete spel mee)
- een prachtige route op “Freek” de Outdoorstep met instructeur door de omgeving
- een gezamenlijke Barbecue-avond op het terras bij bij de Beachbar
- en een reisleidster die 24 uur per dag voor jullie klaarstaat.

Activiteiten meivakantie-special bij te boeken op locatie**:
Onze outdoor instructeurs gaan met jullie op pad. Op locatie (op de aankomstavond bij de reisleiding) bij te boeken activiteiten. 
1. Vlottenbouwen en – varen € 7,50 p.p. op dinsdagmiddag op camping Olympia.
2. Wandeling Ninglinspo. Langs watervalletjes en over boomstambruggetjes door een prachtig natuurgebied. (dinsdagmiddag, op eigen gelegenheid, gratis)
3. Lampionnen-Fakkeltocht € 3,- per fakkel. € 1,- voor een lantaarn aan een stok. 
4. Steengroeve Carriënta, Challengeparcours € 39,- p.p. op woensdag van 10.00 – 16.00 uur (vanaf 7 jaar, min. 1.40 m, max. 100 kg)
5. Kanovaren/kajakken, zwemdiploma vereist (€ 19,- p.p., zwemdiploma vereist) op donderdagmiddag.
    We varen een mooie en uitdagende route (anderhalf uur) van Hamoir tot kort voor Comblain la Tour.(14.00 – 16.00 uur) of
6. Mountainbiken (ATB, vanaf 13 jr) € 19,- p.p. op donderdagmiddag. (14.00 – 16.00 uur)
7. Boog- en blaaspijp schieten € 9,- p.p. (2 uur) op Le Confluent donderdagavond van 19.00 – 21.00 uur
8. Midgetgolf toernooi woensdagavond 17.00 – 19.00 uur op Le Confluent, wie heeft de minste slagen en wint de beker? (€ 2,50 p.p., alle leeftijden)

Programma

Maandag 29 april 2019
Tussen 15.00 en 20.00 uur aankomst op camping Au Bord de l’Ourthe.
In gebruikname van je campingplek (eigen tent/caravan/vouwwagen).
In het restaurant zijn snacks te koop.
21.00 uur Kennismaking met reisleiding en de eenoudergezinnen op het terras bij de bar. Gratis welkomstdrankje. 
22.00 uur Genieten bij het kampvuur en de kinderen kunnen marshmellows boven het vuur roosteren.

Dinsdag 30 april 2019
10.00 uur – 12.30 uur Outdoorsteppen (vanaf 10 jaar) (inclusief)
Na een korte instructie over “Freek” de Outdoorstep maken we een mooie tocht door de omgeving. In groepjes van 15 personen onder begeleiding van een instructeur.
’s Middags is er de mogelijkheid een activiteit bij te boeken.**
19.00 – 20.00 uur Family time: Spelletjes op het terras (neem jullie favoriete bord of kaartspel mee)
20.00 uur Bingo-avond met mooie prijzen. Bingo kaarten verkrijgbaar bij de bar.
22.00 uur Fakkeltocht voor jong en oud**
Aansluitend gezellige avond bij het kampvuur op het terras.

Woensdag 1 mei 2019
8.30 uur Opstaan
10.00 uur – 16.00 uur Optioneel: Carriënta Challenge** (Ter plaatse bij te boeken voor € 39,- p.p., vanaf 7 jaar, min. 1.40 m en max. 100 kg). (Ben je met openbaar vervoer, dan regelen wij het vervoer voor je)
Voor meer informatie zie www.carrienta.com
12.00 uur Lunch in Carriënta (neem je lunchpakket mee)
13.00 uur Vervolg Carriënta
16.30 uur Einde challenge en terug naar camping Au Bord de l’Ourthe
17.00 uur Opfrissen en omkleden
19.00 uur Start BBQ avond op het terras bij de Beachbar
21.00 uur Gezellige avond bij de Beachbar met swingende muziek, mogelijkheid om te dansen, Poolparty en kampvuur op het terras

Donderdag 2 mei 2019
08.30 uur Opstaan
10.00 uur Start Adventure hike met tablet door het Ourthedal. In groepjes van ongeveer 6 personen volgen we de instructies op die op het tablet verschijnen. Mooie wandeling over heuvels en dalen, bossen met weidevelden, vergezichten en dorpjes.
14.00 uur Terug op de camping, genieten in het zwembad of luieren op een ligbed met een mooi boek.
14.00 uur Mogelijkheid om een activiteit te gaan doen**
17.00 – 18.00 uur Happy Hour (drankjes zoals cola/tapbier/koffie/thee voor € 1,-) Gezellig genieten van gezamenlijk drankje op het terras bij de bar.
18.00 uur Tijd voor het avondeten, kook je zelf of ga je een Pizza bestellen bij de bar?
20.00 uur We maken er op deze laatste avond weer een gezellige avond van. We draaien zonnige en fijne dansmuziek, maken een kampvuurtje en je kunt nog een laatste duik in het zwembad nemen.

Vrijdag 3 mei 2019
09.00 uur Opstaan en inpakken
10.00 uur Afscheid nemen, adressen uitwisselen
11.00 uur Terugreis naar Nederland.Boeken

G = Gegarandeerd vertrek

Klik op de knop met prijs om verder met de boeking te gaan.

Aantal Accommodatie 29-04
5 dagen 2 pers Campingplek eigen tent/caravan eenouders (midweek) € 118
3 pers Campingplek eigen tent/caravan eenouders (midweek) € 177
4 pers Campingplek eigen tent/caravan eenouders (midweek) € 236
Inclusief:

Campingkosten
Welkomstmeeting
Reisinformatie
Nederlands sprekend activiteitenteam
Nederlands sprekende reisleiding
Bovengenoemde prijzen zijn per persoon
Toeristenbelasting en milieuheffing
Stroom
Welkomstdrankje op aankomstdag
Kampvuur op vrijdag en zaterdagavond
Lakenpakket
BBQ-avond
Steptocht,Adventure-hike,Poolparty,Feestavond
Reisbegeleiding
Exclusief:

Optionele activiteiten en excursies
Reserveringskosten 31,50
Overige maaltijden en dranken
Vervoer naar bestemming v.v.
Verzekeringen
Toeslagen/bij te boeken opties:

Bijzettentje 4 nachten x 5,- (max. 1) - € 20
Huisdier (midweek 5 dagen, max. 2) - € 20


Ter plaatse:

Optionele activiteiten en excursies - € 0
Extra informatie:

Deze reis wordt uitgevoerd i.s.m. Friends2Camp.nl
boek nu v