0172-476834

image image
boek nu v
Reis omschrijving Reis details Activiteiten Video Kaart Boeken

BelgiŽ Outdoorweek 18-38 jaar
Remouchamps Ardennen

Gave activiteiten ondernemen in de Belgische Ardennen, samen met leeftijdsgenoten! Dit wordt een gezellige, actieve week. We gaan kajakken en vlotbouwen en -varen. Daarnaast gaan we 2 dagen naar outdoorarena Carriënta. Dit is een voormalige steengroeve die compleet verbouwd is tot outdoordome. Om in de steengroeve te komen dien je eerst door een 450 meter lange, oude mijngang te lopen, waar het pikkedonker is. Éénmaal in de steengroeve zie je een helicopter hangen van waaruit je kunt abseilen, er zijn klim- en klettersteigroutes uitgezet, je kunt netklimmen, er zijn touwbruggen, een tokkelbaan en er is gelegenheid om te boogschieten. Gaaf!

Om je een indruk te geven hoe je de activiteiten in de Steengroeve Carrienta zult beleven kun je vast dit filmpje gaan bekijken:

Het heuvelachtige landschap van de Ardennen herbergt veel kleine, idyllische dorpjes met de typisch Belgische huizen. De Ardennen is het meest groene gebied in België. Het Bourgondische leven van de Ardennen komt goed tot uitdrukking in de gezellige borrelcafe’s. We verblijven deze week op camping Olympia, deze camping heeft ook zo’n gezellige bar waar je kunt genieten van bieren en wijnen, maar natuurlijk ook van een flesje frisdrank. In de bar/restaurant kun je een partijtje poolen, genieten van een lekker barbecue, een potje darten of onderuit zakken in een zitzak en genieten van bijvoorbeeld een mooie film. 's Avonds steken we het kampvuur aan en kletsen we gezellig na over de beleefde avonturen van die dag.
Dus heb je zin in een week lekker actief bezig zijn in een prachtige omgeving? Ga dan mee op outdoorweek in de Belgische Ardennen!Streek : Ardennen
Plaats : Remouchamps
Camping Olympia
Vanaf Utrecht : 230 km
Valuta : Euro Camping Olympia

Omgeving: Tussen de bossen, in het hart van de Belgische Ardennen, net onder Luik ligt Remouchamps. Hier zijn supermarkten, wandelroutes, een ijssalon en natuurlijk de beroemde grotten van Remouchamps! In het dichtbij gelegen gezellige, toeristische dorpje Aywaille kun je lekker shoppen in de kleine winkeltjes met leuke kleding en snuisterijen of genieten van een drankje op een van de vele gezellige terrasjes. De omgeving biedt genoeg mogelijkheden om leuke activiteiten te doen. Je hoeft hier dus absoluut niet stil te zitten. Aan de rand van het dorpje Aywaille ligt een binnenzwembad met daarbij een grote speeltuin met moderne speeltoestellen. Hier kunnen je kinderen zich lekker een paar uur uitleven terwijl jij op een bankje in het zonnetje zit.

Ligging: Camping Olympia ligt op één van de mooiste plekjes in de Belgische Ardennen, pal aan de kronkelende rivier de Amblève en op slechts 2 km van het plaatsje Remouchamps met winkels, supermarkt, restaurants en de grotten van Remouchamps.

Faciliteiten: Receptie met Nederlands sprekend personeel, een sanitairblok met meerdere toiletten en gratis warme douches, wasmachine, omheinde speeltuin, voetbal- en volleybalveld, kampvuurplaats, fietsverhuur, tafeltennistafels, chill-lounge, bar, dartroom, tafelvoetbal, air hockey, 2 poolbiljarts, jeu de boules veld, bar met restaurant, BBQ terras, snackbar, centrale parkeerplaats.. Aan het einde van de dag kun je gezellig op het terras zitten om van een drankje te genieten. 's Avonds wordt vaak een dvd gedraaid in de gezellige lounge waar je onderuit kunt hangen op zitzakken.

Je tent: Je overnacht, op basis van alleengebruik, in een 2-persoonstent met echte bedden en matrassen. De tenten van de deelnemers aan deze singlereis staan gezellig bij elkaar. Je trekt de hele week samen met deze groep op. Vlakbij de tenten is een aparte kampvuurplaats.

Verzorging: het verblijf is op basis van volpension vanaf het diner op de aankomstdag t/m het ontbijt op de vertrekdag. Bij het ontbijt en de lunch wordt koffie, thee en melk geserveerd. Frisdranken, bier en wijn zijn voor eigen rekening. De maaltijden zijn in buffetvorm.

Lakenpakket: Voor € 9,50 per persoon kun je een lakenpakket huren via ons. Wij zorgen dan dat er een dekbed, dekbedovertrek, kussen, kussensloop en hoeslaken aanwezig is. Mocht je hier gebruik van willen maken dan dien je dit bij boeking aan te geven.

Vervoer: de reis is op basis van eigen vervoer. Er is gelegenheid om jouw auto te parkeren op de parkeerplaats van de camping. Kom je per trein dan kunnen wij je ophalen van station Aywaille.

Zelf meenemen: slaapzak, kussentje + sloop en hoeslaken (mits je geen lakenpakket via ons huurt), dagrugzak, zaklamp en (wandel)schoenen met goed profiel (evt. regenjas en fleecetrui).De volgende activiteiten zijn inbegrepen in de reissom:

Carrienta
Kajakken
Atb fietsen
Shooting
Vlotbouwen en -varen
Wandelen onder begeleiding

Het programma van deze singlereis ziet er als volgt uit:

Zaterdag:
Aankomst vanaf 12.00, bij aankomst kun je je melden aan de bar van de camping. Je krijgt jouw tent toegewezen en dan kun je kennismaken met andere deelnemers en instructeurs tijdens de welkomstmeeting. 's Middags maken we een wandeling. We kunnen naar Aywaille lopen over het wandelpad langs de rivier en op een terrasje lekker genieten van een drankje en alle toeristen die er zitten/rondlopen.

Zondag:
Ontbijt in het restaurant van de camping. We maken een lunchpakket voor tussen de middag in Carriënta. Vertrek met de bus naar onze steengroeve. Programma: Carriënta challenge I: • Klimmen & Abseilen • Klettersteig. 's Avonds avondmaaltijd in de restaurant van de camping.

Maandag:
Na het ontbijt gaan we op pad om te kajakken. Je leert de kajak met je peddel te sturen en met een aantal slagen en steunen scherpe bochten te maken. 's Middags gaan we erop uit met kaart en kompas voor de Adventure (bush)walk. ’s Avonds is het goed toeven in onze bar met bowlingbanen. We gaan bowlen en genieten van een Belgische bierproefavond (ter plaatse te voldoen, mits je hieraan mee wilt doen).

Dinsdag:
s' Ochtends stappen we, na het ontbijt, op onze atb fiets. Na een kleine clinic op de camping vertrekken we voor een mooie tocht door het Belgische landschap. We komen langs verschillende panorama uitzichtpunten en onderweg is er tijd genoeg op lekker uit te rusten en te genieten van het mooie België. In de middag is er vrije tijd om heerlijk te relaxen, een potje te voetballen of volleyballen of pootje te baden in de rivier. ’s Avonds staat er een avondwandeling op het programma.

Woensdag:
Vrije dag. Tip: ga met de trein naar Luik om deze stad eens te bekijken of bezoek Thermen in Spa voor een heerlijk dagje relaxen.

Donderdag:
Na het ontbijt gaan we we op pad voor een dagvullende wandeling /hike over de welbekende Ninglingspo  's avonds staat weer een welverdiende avondmaaltijd klaar in het restaurant van de camping.

Vrijdag:
Een gedeelte van de dag gaan we in groepsverband vlotbouwen en varen: van palen, tonnen en touw bouw je in teamverband een vlot waarmee je ook nog probeert te varen. De rest van de dag is vrij te besteden. 's Avonds genieten van het kampvuur (heb je een gitaar, neem deze dan mee!).

Zaterdag:
Het zit er helaas al weer op. Na het ontbijt gaan we de tent opruimen, inpakken en ’s middags om 14.00 vertrek naar huis.

(Programma-onderdelen kunnen in volgorde worden gewijzigd.)

Indien je in Remouchamps gaat meedoen met de activiteiten dan dien je in het bezit te zijn van een reisverzekering die bijzonderde en avontuurlijke vakanties verzekerd met een ruime dekking. Informeer bij jouw reisverzekering of dit gedekt is. Het is ook mogelijk om een reisverzekering met deze dekking (bij ons comfortdekking genaamd) via ons af te sluiten voor € 2,- p.p.p.d. en éénmalig € 5,95 poliskosten.

Boeken

G = Gegarandeerd vertrek

Klik op de knop met prijs om verder met de boeking te gaan.

Aantal Accommodatie 13-07 20-07 27-07 03-08 10-08 17-08
8 dagen 1-9 pers Bungalettetent met bed € 299 € 299 € 299 € 299 € 299 € 299
15 dagen 1-9 pers Bungalettetent met bed € 598 € 598 € 598 € 598 € 598 € 0
Inclusief:

Bungalettent met bed, alleengebruik
Welkomstmeeting
Outdooractiviteiten in programma
Nederlands sprekende reisleiding
Reisbegeleiding
Exclusief:

Vervoer naar bestemming v.v.
Reserveringskosten Ä 31,50
Toeristenbelasting Ä1,18 p.p.p.n.
Milieuheffing Ä 3,98 p.a.p.n.
Verzekeringen
Toeslagen/bij te boeken opties:

Huur handdoekenpakket - € 8


Ter plaatse:

Borg per acco - € 100
boek nu v